Aerobik, cvičení, které ze 70% navštěvují ženy za účelem snížení tělesné hmotnosti a ze 30% ženy, jimž jde především o získání dobré fyzické kondice.

Ať už patříte do první nebo druhé skupiny, je dobré vědět, jakým způsobem tělo vyživit, abyste dosáhly kýženého výsledku. Jak jsme již zmínili v upoutávce tohoto článku, jsou dvě skupiny žen (sem tam i mužů), které navštěvují lekce aerobních cvičení. Skupina první za účelem hubnutí, skupina druhá za zlepšením fyzické kondice. Aerobic je kolektivní cvičení, kde se věnujeme aktivnímu odpočinku. Cvičení aerobní povahy napumpuje do pracujících svalů celého těla zvýšené množství kyslíku.

Zvýšeným množstvím kyslíku v těle dochází ke zvýšení výkonu srdce a zvýší se tím pádem tepová frekvence, začnete prohloubeně a výrazněji dýchat a dále se začnou zahřívat svaly, které zatěžujete.

Cíl aerobicu je jasný - zlepšit nervosvalovou koordinaci, zvýšit elasticitu šlach a svalů, rozvinout svalovou sílu a vytrvalost.  Přínos aerobicku spatřujeme především ve tvarování postavy a spalování nadbytečného tuku.

Při aerobiku je zásadní doplňování tekutin, vitamínů a iontů. K tomu vám poslouží různé iontové nápoje, sportovní nápoje, multivitamínové nápoje a multiminerály, ktreré se užívají před cvičením, během cvičení i po cvičení. Za pomoci těchto nápojů snížíte riziko křečí, které způsobuje vypocení vody s inoty, tzv. elektrolyty.